Login   |   Register
Detox Mac
Three Link DirectoryArticle Details

3 gode grunner til å investere

Category: Arts: Animation: Computer

Annons: 

Hvorfor er det egentlig en god ide å investere? Er du en av dem som lenge har vurdert å begynne med investering, men synes det virker litt vanskelig og lurer på hvorfor det er en så god ide? Det er du ikke alene om. Det kan være vanskelig å forstå seg på markedet og ikke minst være vanskelig å forstå hvor man skal begynne. Her skal vi gi deg et lite overblikk over hvorfor det kan være en god ide og hvordan du kan se om investering er noe for deg.

Det er viktig å skaffe seg et overblikk før man begynner å investere. Du trenger ikke all verdens med penger eller informasjon, men litt av hver er en god start. Hvis du starter helt fra «scratch» kan det være en god ide å se litt rundt på nettet etter gode tips. Sjekk blant annet ut: https://aksjeskole.com/ for gode nybegynnertips.

Hvorfor er det en god ide å investere? 

Det kan selvfølgelig være kjempe spennende, morsomt og lærerikt å begynne med investering, men det er også noen andre grunner til at det kan være en god ide å begynne med investering:

  • Inflasjon: det vil si at pengene våre faller i verdi. Enkelt og greit betyr det at vi får mindre varer enn det vi gjorde før for en viss sum med penger. Du har sikkert hørt at Kroneisen før kostet 1kr – og det gjør den jo ikke lenger. Dette er et eksempel på inflasjon. Grunnen til at vi snakker om inflasjon og invester i samme sammenheng er fordi jo lenger du venter, jo mindre er pengene dine verdt. Hvis du sparer penger i 20 år, så minsker verdien av pengene du satt inn det første året, innen tiden du skal bruke dem.
  • Avkastning: vi forsøker å gi pengene våre en mulighet til å vokse, slik at inflasjon ikke spiser pengene våre. Vi er rett og slett nødt til å plassere pengene våre et sted der de kan øke i verdi – et sted med bedre avkastning. Selvfølgelig er det en mulighet å sette penger på en sparekonto med OK rente, men en ide er å lete utenfor de tryggerammene av en bankkonto: nemlig aksjemarkedet.
  • Renter: pengene dine kan enten gå ned i verdi, eller øke med tiden. Hva er egentlig forskjellen på la pengene stå i en sparekonto eller å investere? For å gi deg et bilde av det så kan du putte 30.000 på en bankkonto med 2% avkastning i 30 år, da ender du opp med ca. 54.300kr. Dersom du investerer på børsen kan du f.eks få 8% avkastning, da vil den samme summen være verdt hele 302.000.

Hvis du ønsker å lese om flere gode grunner til å investere, kan du lese mer her.

Date Added: March 16, 2021 01:11:08 PM
Author: Martin